3-amelia-lancaster-photography-1.small-spl
3-amelia-lancaster-photography-1.small-spl

3-amelia-lancaster-photography-2
3-amelia-lancaster-photography-2

3-amelia-lancaster-photography-3
3-amelia-lancaster-photography-3

3-amelia-lancaster-photography-4.small
3-amelia-lancaster-photography-4.small

3-amelia-lancaster-photography-5.small
3-amelia-lancaster-photography-5.small

3-amelia-lancaster-photography-6
3-amelia-lancaster-photography-6

3-amelia-lancaster-photography-7
3-amelia-lancaster-photography-7

3-amelia-lancaster-photography-8
3-amelia-lancaster-photography-8

3-amelia-lancaster-photography-9
3-amelia-lancaster-photography-9

3-amelia-lancaster-photography-10
3-amelia-lancaster-photography-10

3-amelia-lancaster-photography-11
3-amelia-lancaster-photography-11

3-amelia-lancaster-photography-12
3-amelia-lancaster-photography-12

3-amelia-lancaster-photography-13
3-amelia-lancaster-photography-13

3-amelia-lancaster-photography-14
3-amelia-lancaster-photography-14

3-amelia-lancaster-photography-15
3-amelia-lancaster-photography-15

3-amelia-lancaster-photography-16
3-amelia-lancaster-photography-16

3-amelia-lancaster-photography-17
3-amelia-lancaster-photography-17

3-amelia-lancaster-photography-18
3-amelia-lancaster-photography-18

Regeneration 1
In observing and capturing the changes on the South Kilburn estate, numerous construction practices and processes have attracted my attention. A discomforting eeriness is apparent in the concrete rectangles and windows boarded with metal sheets (picture 2). The geometric appeal of the image is overcome by a rigid, dystopian, apocalyptic feel. The dissonant curvature of satellite dishes and wires remain the only hint that these images depict abandoned dwellings.
The dust sheet has been a fascination for me. Weighing several tons, it is suspended by a crane and prevents the worst of the dust and debris being blown off the building site into the surrounding area during demolition. The markings on the dust sheet (picture 3) bear the ongoing marks of destruction concealed beneath, a canvas being continually reworked by the workings inside.
This is in contrast to the cut marks on the wooden blocks (picture 4) used on-site for the carpenters building new housing. These pieces of wood serve as a cutting board to create panels used in the construction. It is interesting that whilst they bear the scars of creating something new, a geometric, accidental beauty presents itself.